torstai 18. joulukuuta 2014

Vanhan apteekkarinkaapin tuunausta

Tavoitteenamme on kunnostaa pienehkö, hyvin vanha puinen lääkekaappi, pikku väripilkuksi maanlähesten sävyjen kyllästämään tupakeittiöömme. Sijoitamme kaapin tuvan  kapealle sivuseinälle talonpoikaissohvan ylle.

Tarkoituksenamme on hioa ensin kaapista vanhat, pahasti halkeilleet valkeat maalit pois. Maalaamme kaapin sen jälkeen turkoosin-/ taivaansiniseksi ja asettelemme pintaan vanhojen lääkepurkkien, värikkäiden tupakka- ja tikkuaskien sekä muiden sopivien purkkien etikettejä, jotka liimaamme kansiin kirkkaalla askartelulakalla. Lopuksi lakkaamme kaapin pinnan. 

Maalaamme kaapin suurinpiirtein tämän lastenhuoneen lipaston väriseksi: 

...ja lakkaamme tällaisella: 

Pyrimme säilömään siis kaapin - ja vähän muutakin - historiaa 'kansiin'; lääkepurkkien etiketit kaapin ovissa kertovat näin pikku kaapin alkuperäisestä käyttötarkoituksesta.


Kaapin alle on tehty kivana yksityiskohtana vaakapuu sekä pikku tapit, joihin voisi ripustella jotain mukavaa. Kaappi on yhä likainen ja huonossa kunnossa. Emme ole vielä puhdistaneet emmekä hioneet sitä. 



Kaappi oli täynnä vanhoja lääkepurkkeja: asperiinia, voiteita, yskänlääkettä ja erilaisia liuoksia. Lisäksi siellä oli mm. partavettä ja vanua. Säilytämme purkit. Irrotamme niistä etikettejä kaapin pinnan koristeluun ja jätämme kauneimmat purkit kotiimme koristeeksi.




Esimerkiksi tämä glyserolipullo on todella hauska ja kaunis. Sen etiketin voi myös irrottaa helposti. En tosin ole varma, onko juuri tämä tarpeeksi kaunis etiketti kaapin pintaan. Se on ainakin hieman rispaantunut reunostaan...




Vanhan ajan särkylääke. Tarkistimme asian rasian takana olevasta tuoteselosteesta. 




...ja 'Työmieshän' on aivan pakko laittaa kaapin oveen 'talteen'! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti