maanantai 8. joulukuuta 2014

Limsakorista lelulaatikko & monenlaisia väliaikaisratkaisuja

Puhdistin vanhan, puisen limulaatikon jälleen kerran hyväksi havaitulla mäntysuovalla ja juuriharjalla. Pyyhin laatikon sen jälkeen hieman kostutetulla keittiörätillä ja kuivasin lopuksi talouspaperilla. Laatikko jäi toki kosteaksi, joten jätin sen päiväksi lämpimän takan päälle. Teemme laatikosta vauvallemme kirja- tai muun lelulaatikon. Nyt se ei ole vielä oikealla paikalla. Laitamme sen lattialle vasta, kun saamme viereen vanhan puusohvan. 

Olemme valmistelleet joulua ja siivoilleet asuntoamme sekä tehneet pienimuotoisia väliaikaisratkaisuja paikkoihin, joihin emme ole vielä löytäneet sopivia kalusteita. 

Vanhan limulaatikon sisällä oli kaikennäköisiä vanhoja pulloja, jotka jätin pois odottamaan jotakin muuta käyttöä. Korista tulee vauvamme kirja- tai lelukori. Takkasetti on nyt takan päällä, koska emme voi pitää sitä toistaiseksi lattialla. Ryömimään oppinut vauvamme kun on siitä erittäin kiinnostunut... 


Puhdistuksen jälkeen. Pullot ovat jättäneet hauskasti jälkensä puuhun.



Korin pääty. Naulat ovat nähneet elämän jos toisenkin. 



Edelliset hyasintit menivät jo hieman huonon näköisiksi, joten askartelin uuden asetelman. Tässä ei ole kuin sammalta, jäkälää ja pari puolukanvarpua. Nopea toteuttaa. Männynkävyt olisivat sopineet tähän hienosti, mutta en löytänyt niitä enää pihaltamme tässä vaiheessa talvea- ainoastaan risuja... 


Anttilasta ostettu jouluinen lyhty eteisessämme. 


Tupakeittiömme keittiön osuus. Näky on hieman sekainen, koska en viitsinyt korjata pienen tuttipulloja vain kuvaamista varten pois. Lisäksi Marimekon peltipurkit eivät ole väreiltään ehkä ihan yhteensopivat muuhun keittiöön.... Mutta keittiömme kaapiston päällä olevista vanhoista kipoista olen ylpeä! Eivät ole muuten maksaneet mitään. No, sen verran että olen nähnyt vähän vaivaa puhdistamalla ne mäntysuovalla.  



Tässä kohtaa ei ollut vuoteen mitään muuta kuin viherkasvi. Ajattelimme kuukausi sitten ripustaa naulakon kohdalle Ikean astiakaapin, mutta se olikin muutaman sentin liian leveä. Lisäksi mietimme viereisen kaapiston kanssa samannäköistä keittiön pöydän jatkopalaa kukan kohdalle, mutta hylkäsimme tämänkin ajatuksen. Parhaiten tähän sopinee kaappi, joka on aivan erinäköinen, kuin vieressä oleva keittiö. Nyt kaappi on mietinnän alla ja siksi aikaa teimme pienen väliaikaisratkaisun: eteisestä uuden vuoksi yli jääneen naulakon. Ainakin joulun ajaksi keittiöpyyhkeet menevät tässä mainiosti. Keväällä ompelen sammutuspeitteellemme uuden pussin kirkuvan kirkkaanpunaisen tilalle ja ripustan sen tähän. 


Arkistoimme TV-huoneeseen niityltä ensi kevättä varten keräämämme unikon- ja pellavansiemenet. Viime syksynä mieheni petsasi tummaksi 1990-luvun puunvärisen 80 cm X 1,5 m arkkulaatikon (tosin 90-luvulla sitä tavattiin kutsua TV-tasoksi).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti