sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Talonpoikaissohvan ja tuvan kunnostamista - osa 2

Siirsimme eilen vanhan talonpoikaissohvamme tupakeittiöömme. Kannoimme aluksi sohvan paikalla aiemmin olleen Ikean matalan, mustan lipaston toisaalle. Muokkasimme muutenkin hieman tupaamme. Raahasimme punaiset hapsumatot pois, noudimme toisesta huoneesta valkoiset niiden tilalle ja muutimme arkkujen, lelulaatikoiden ja muiden pikkuesineiden (kuten massiivisten, vanhahkojen stereoiden) paikkoja. 

Ehdottomasti vaikeinta vanhojen huonekalujen kotiuttamisessa on löytää tyyli, joka sopii niin muun sisustuksemme - kuin tuvan yleisen ulkonäön kanssa - yhteen. Kokeilemallahan tuo löytyy.

Seuraavaksi alamme metsästää sopivaa liimapuulevyä ja pinnoitetta. Nyt olemme punertavan sävyisen puuvahan kannalla. Petsikin voisi sopia. Ainakaan Kodin Terrasta emmekä K-raudasta löytäneet oikean kokoista levyä - ei sinnepäinkään. Onneksi tässä on vielä muutama rautakauppa jäljellä. Jos sopivaa ei löydy, on levy tilattava erikseen. 


Vain kansilevy ja (mahdolliset) pehmusteet puuttuvat.


Vanha sohva on osittain samassa linjassa suurehkon Askon kulmavuodesohvamme kanssa. Siirsimme arkun sohvan viereen ja väliin Jyskin pikkulipaston, jonka saimme eräänlaisena lahjoituksena sukulaiseltamme. Sohvan taakse voisimme liimata jonkin seinätarran ja kiinnittää viereiselle sivuseinälle vanhan pikku apteekkarinkaapin, kunhan saamme sille uuden maalipinnan. Nykyinen seinätarra löytyi ihan lähimmästä Prismasta. Teksti oli aika pitkä, joten lyhensin sitä rajulla kädellä. Olenkin saanut jo pari huomautusta, että 'puuttuuko tästä nyt jotakin'... No tottahan toki. Lyhyestä virsi kaunis, jos sille linjalle lähdetään! ;) 



Tässä melkein kokonaan tuvan puoli tupakeittiöstämme. Keskellä huonetta, takan takana lymyilevä valkoinen muuri toimii massiivisena tilanjakajana.


Niin ikään kulmavuodesohva sai alleen valkoisen maton edellisen punaisen tilalle. Matto on melko vanha, miehehi Askosta aikanaan ostama. Matto oli ihan liian iso pienehköihin huoneisiimme. Huoneet ovat pieniä, koska niitä on tehty 90-neliöiseen taloomme varsin monta. Taloa halkoo pitkä, kapea käytävä, jonka varrella ja päädyissä huoneet ovat. Pitkänomainen talon malli johtuu taas laajennuksesta pituussuunnassa. Leikkasimme siis mattomme keskeltä poikki - säilyi muuten oikein hienona. Näin meillä on kaksi täsmälleen sohvien edustalle kooltaan sopivaa mattoa. Ikkunan takana välkkyy heinäseiväs jouluvaloilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti