maanantai 24. marraskuuta 2014

'Ei polku tää' vie mihinkään...'

Teimme toisen tiilistä rakennetuista niittypoluistamme jatkumaan osittain niityn taakse, uuden nurmikkomme puolelle - kasvimaalle asti. 

Kas vain. Polku on pysynyt melko puhtaana itse niityllä - mutta missä nurmikolla oleva, muutaman metrin pituinen, polku kiemurtelee? Taisimmepa pistää sitten melkoisen 'reilun satsin' runsaskasvuista apilaa keväällä polunkin ympärille kylvettyyn nurmiseokseen. 

Apilaa olisi hyvä lisätä nurmikkoa perustettaessa seokseen nurmikon tuuheuden ja tallauskestävyyden parantamiseksi, mutta nurmella olevat polut se peittää taas varsin nopeasti. 

Ratkaisuksi...


...olemme mietiskelleet seuraavaa, melko ympäristöystävällistä torjuntamenetelmää pienen kaasupullon kera: http://www.motonet.fi/fi/tuote/806902/Kemper-kaasupoltin-30mm250mm. Huono puoli ratkaisussa on, että jos aikoo polttaa suurempia aloja, menee kallista pikkupulloista kaasua runsaasti. Uusia kaasupulloja on ostettava suurempia aloja poltettaessa usein, koska pullojen uudelleen täyttäminen ei ole mahdollista - vaikka muuten myrkyttämiseen verraten tämä ympäristöystävällisempi ratkaisu rikkaruohojen torjuntaan onkin. 

Toinen huono puoli taas on, että ainakaan itseäni ei oikein kiinnosta vähän suurempaa, 8-kiloistakaan kaasupulloa raahata mukanani pitkiä aikoja.

Jos valitset kuitenkin erityisesti pihanurmen ja -hiekan välisten reuna-alueiden sekä pihakiveysten kohdalla tehokkaan kasvillisuuden polttamisen rikkaruohojen torjuntamenetelmäksi, on oltava tarkkana, mitä aloja polttaa - eikä välttämättä metsäpalovaroitusten aikoihin. Lisäksi on hyvä ajoittaa polttaminen kevääseen ja yleensäkin siihen ajankohtaan, kun (rikka)ruohot alkavat orastamaan. Näin alut saa mahdollisimman näpsäkästi hengiltä


....'nyyyt seen nääään....'




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti