keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Vinkki: ripusta sipulit suuriin metallilyhtyihin sisustuselementiksi

Kasvatimme omalla kasvimaallamme pari penkillistä puna- ja keltasipulia. Kuivatimme sipulit saunan lauteilla parisen viikkoa, jonka jälkeen listimme ne. Mutta missä ihmeessä säilyttäisimme ne? 

Mieleeni ei tullut muuta, kuin vanhempieni 80-luvun suuri kanaverkkokori, jossa sipuleita säilytettiin, suuren, vanhan kuivakaapin pohjalla. Ajatus kanakopasta ei oikein nostalgiastaan huolimatta houkuttanut, joten oli keksittävä jotakin omaan sisustukseen sopivampaa.


Vein kuivatut sipulit ulos, jossa listin ne ja harjasin suurimmat mullat kevyesti juurikkaanpesuharjalla pois.




Kas, tokmannilla oli rumia, suurikokoisia lyhtyjä (joita en olisi kyllä ihan lyhtyinä ainakaan mielelläni käyttänyt). Niistä sai kuitenkin oivat, nykyaikaan mukaillut 'kananverkkokorit' sipuleille. Tällainen ilmava paikka on sipulille hyvä, sillä kosteassa tai liian tiiviissä ne saattavat homehtua. 



Ostimme niin ikään Tokmannilta muutamia eri kokoisia ripustuskoukkuja sipuleille. 






Laitoimme sipulilyhdyt tupakeittiömme ruokailunurkkaan roikkumaan niin, etteivät ne ole täysin samassa tasossa keskenään. Eri mittaisilla koukuilla onnistui hyvinSipuleita voi napsia kätevästi ruo'anlaittoon tästä tupakeittiön nurkasta - ovat aina käden ulottuvilla - ja taatusti kuivassa ja ilmavassa paikassa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti