tiistai 2. syyskuuta 2014

'Omenaongelma riivaa Kanta-Hämettä'

Ylirunsas omenasato - kahdesta vaivaisesta puusta. 

Mihinköhän sitä jemmaisi kaiken? Muitakin Kanta-Hämäläisiä - ehkä jopa Suomalaisia - pihoja riivaa juuri nyt sama, mieliä musertava ongelma. 

...tapahtunut tähän mennessä:

Olemme pakastaneet omenaa lohkotettuna 10 litraa -  mehua 5 litraa - omenahilloa 10 litraa ja pikkuisellemme maustamatonta omenasosetta 4 litraa. Ja jakaneet omppuja hieman tuttavillemme. 

Ihan kelpo määrä. Elämän rankkoja tosiasioita löytyy kuitenkin vielä: omenaa piileskelee kahdessa puussamme yhä ainakin 50+ kiloa. Uuh! Seuraavaksi ehkä vielä lisää hilloa. Ja miksipä ei tuorepuristettua mehua joltakin mehuasemalta! 

Omenamehun valmistaminen kestää hieman marjamehua pidempään.



Hillosokeri on mitä mainioin aine! (Sanoo hilloa ensimmäistä kertaa elämässään tehnyt 'kodin epähengetär'.) Lisäsimme 1 kg omenahilloseokseen kanelitangon ja puolikkaan sitruunan mehun. Ne antoivat kivasti mehulle makua. Jouduimme ostamaan lisäpakastimen varastoomme - löytyi kätevästi tori.fi:sta. Tosin se täyttyi viikossa. Mutta onneksi omenahilloa voi purkittaa myös kellarin pimeyteen. 



Omenalohkoista mehuksi.

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä - täytyypä ensi syksynä tiedottaa niille, joilla on runsaasti omenapuita. Meillä on itse asiassa vain kaksi pikkupuuta, joten saimme omenat hyvin 'kaupaksi' niitä tuttaville jakamalla. Joka tapauksessa tosi hyödyllisen kuuloinen palvelu tuo. :)

    VastaaPoista