keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Syksyn sadon säilöntää


Kävin aamulla pirpanan kanssa hakemassa kaupasta hieman hillo- ja mehupurkkeja. Kaikkiin menee omenaa eri muodoissaan. Saa nähdä, riittääkö tämä määrä!

Laitoimme saunan lauteille n. kolmanneksen sipulisadostamme kuivumaan. (Saunaa ei mieheni riemuksi käytetä siis pariin viikkoon.) Sipulit olisi hyvä nostaa jo elokuun lopussa - nyt nostimme ne hieman liian myöhään. Tänään pitäisi kaivaa ylös sitten loput. Sauna on hyvä paikka sipulien kuivattamksen ennen niiden listimistä eli naattien kiertämistä pois. Ajattelimme aluksi kuivattaa sipulit puuvajassa, mutta koska ilma on kylmä ja kostea, se ei olisi ollut erityisen hyvä paikka. Sipulit säilytetään  listimisen jälkeen sisällä ilmavassa ja kuivassa paikassa - esimerkiksi kanaverkosta tehdyssä kopassa.

 







Teimme paljon hilloa karhunvatukoista. Kaikkea kun ei viitsi kokonaisenakaan säilöä - tai laittaa viinimarjamehua maustamaan. Vatukat muuttavat keittäessä väriään tummansinisestä haaleanpunaiseksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti