maanantai 5. tammikuuta 2015

Lähes valmiit kaappi ja aterinteline

Maalasimme vanhan pikku apteekkarinkaapin lisäksi toisen iäkkään esineen. 

Alun perin puunvärinen, koristeellinen laatikko on sukulaisteni muistojen mukaan aterinteline. Se, onko se jonkun koulutyö vai ostettu erikseen kaupasta, on hämärän peitossa. Teline on todennäköisimmin 50- tai 60-luvulta. 

Muutamme telinevanhuksen säilytyslaatikoksi pienille toimistotarvikkeille satavuotiaan työpöytämme päälle. Nyt kyseisellä pöydällä komeilevat Ikean metallinhohtoisesta verkosta valmistetut, jokatoimiston käytännölliset apuvälineet, jotka - arvatenkin - eivät enää sovi vanhan, aavistuksen punamullan sävyisen, ruskean pöydän seuralaisiksi. Aterinteline maalataan vanhaa työpöytää tummemmalla ruskealla. Näin pöytä ja teline eivät ole liian saman sävyiset. 




Hioimme aluksi aterintelineen kevyesti hiekkapaperilla - muutama kevyt veto kauttaaltaan, jotta pinttynyt lika lähti pois ja pinta karheni maalausta varten.  'Keskikarhealla' paperilla saa hiottua parhaiten pikkuesineitäPuun hionnassa parhaaseen tulokseen pääsee käyttämällä P 120 - asteista hiomapaperia. Se riittää maalattavalle pinnalle mainiosti puolihimmeään kiiltoasteeseen asti. 



Teline on maalattu kahdesti reilulla kädellä. Värisävynä Tikkurilan L462, 'Sacher'.  



Valkoisesta apteekkarinkaapista tuli sininen. Kaappi on maalattu nyt myös kahdesti. Värisävynä  Tikkurilan J 354, 'Päiväuni'. 

Alun perin meidän piti liimata askartelulakan avulla kaapin ulkokansiin vanhoja, kaapissa aikanaan säilytettyjä lääkepurkkien- ja muita tupakka- sekä tikkuaskien etikettejä. 

Kaappi on kuitenkin juuri nyt todella kaunis - emme tee ehkä sittenkään siitä Andy Warhol -tyylistä taidetta. Se olisi turhankin suureellista muutoin maanläheiseen sisustukseseemme. Etiketit ovat turvassa ovien sisäpuolellakin askartelulakan alla. Maalaamme tänä iltana ovet vielä sisäpuolelta siniseksi - muutoin jätämme kaapin hyllyt ja sisäpuolen seinustan entiselleen, täysin maalaamattomaksi. Etiketit laitamme oviin maalin kuivuttua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti