sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kaffetta, 'Suomi'-tikkuja ja Pienviljelijäin tervehdys

Olen puhdistellut kuivan ja nihkeän rätin sekä tiskiharjan kanssa muutamia vanhoja esineitä ja papereita - sen verran kuin niitä uskaltaa käsitellä ilman pelkoa esineiden tuhoamisesta. Ohessa kuvia pikkuruisista, kivoista löydöistämme. 







'Suomi'-tulitikkuaski. Askin laidat on tehty vielä tässä vaiheessa puusta pohjaa lukuun ottamatta. Kyllä ennen vanhaan tehtiin laatua -  niinkin vähäisten esineiden kuin tikkuaskien suhteen. Asettelin tikkuaskin vanhan kirjelmän päälle. Jätin kuvaamatta kirjeen yksityiskohdat. Pienviljelijäin liitolta se on kuitenkin peräisin. Sujautin kirjeen mappiin muovitaskuun seuraavaa käyttötarkoitusta varten. :) 





'Kaffe'. Vanhoja kahvi-, jauho- ja korppujauhopurkkien etikettejä voi liimata Ikea-purkkeihinkin. Liima oli mennyt ajan saatossa täysin vanhaksi, joten käytimme kiinnittämiseen kaksipuoleista teippiä.




Lääkepullojen puhdistus. Tarkoituksena on laittaa kunnostamaamme vanhaan pikku lääkekaappiin takaisin muutama pullo, joka sieltä olivat alun perinkin - mutta puhdistettuna. Tulihan aikamoiset hajut. Pullot sisälsivät glyserolia, anistippoja, boorivettä ja 'kantfärtti' -tippoja. Etenkin anistipat haiskahtivat melkoisesti, kun kaatelin niitä lavuaariin. Pesin pullot kertaalleen, laitoin luonnonkorkit kuivumaan paperin päälle ja pikku pullot likoamaan mietoon saippuaveteen pariksi päiväksi. 



Ostimme Ikeasta telineen keittiötarvikkeille. Katselimme kaupassa, että mitähän kivaa sitten telineeseen laittaisi - millään emme meinanneet keksiä tähän muuta sopivan näköistä kuin patakintaita - kunnes löysin sukulaisteni varastosta pienen, alumiinisen lettupannun. Näyttää sopivan tähän ihan hienosti. Voihan tuota mahdollisesti joskus käyttääkin. :) Puhdistan tulevaisuudessa vielä vanhan, suurehkon puisen soppakauhan telineeseen paistinpannun seuraksi. 

1 kommentti:

  1. Mielestäni vanhat esineet on aarteita. Niinhän sitä sanotaan että toisen romu on toisen aarre. Itse ostamme kanssa kaikkea kivaa vanhaa jos suinkin löydämme. Nuo sinun esineesi on ihastuttavia.

    VastaaPoista