tiistai 19. elokuuta 2014

Tavisvalokuvausta ja -kuvankäsittelyä - irtiotto kilpavarustelusta

Kokeilin hieman uuden pokkarimme - Sony DSC-HX50V säätöjä. 

Kameramme ei ole tosiaankaan mikään pro, mutta ihan kelpo peruskuvia sillä näemmä saa. Kamerassa mm. 30 x zoomi ja 20,4 megapixeliä - lisävarusteena Clas Ohlsonin 8 euron minijalusta sekä kameralaukku. 

Olemme päättäneet, ettemme tule lähivuosina edes harkitsemaan järjestelmäkameraa saati kalliimpaa pokkaria - käytössämme on kuitenkin vielä lisäksi kaksi kohtalaisen hyvää älypuhelinta, joista löytyy kamera. Osa blogimme kuvista onkin otettu älypuhelimella - kulkee kätevästi aina taskussa. 

Kuviemme käsittely ja kuvapohjat on ainakin tähän mennessä tehty ihan perus-Power Pointilla ja Windowsin omalla kuvankäsittelyohjemalla. Molemmathan ovat periaatteessa nykyvaatimuksiin verraten erittäin "rajoittuneita" ominaisuuksiltaan. Jatkossa voisimme kokeilla jotakin ilmaiskuvankäsittelyohjelmaa. 

Emme lähde kuitenkaan mukaan kameroiden ja kuvankäsittelyohjelmien "kilpavarusteluun", vaan luotamme pahimmillaan tuhansia euroja syövän varustelun sijasta enemmän omiin taitoihimme ja kuvien informatiiviseen sisältöön. 

Alla täysin muokkaamattomia kokeilukuvia - tämän näköisiä saa käyttämällä osaväritehostetta. 


Muutama sinnikäs unikko kukkii edelleen. Vieressä pellavan siemenkotia. 


Tämä kuva on hieman samea. Zoomatessa olisi aina vähän tärisevän oman käden sijasta hyvä käyttää jalustaa. Omamme on kuitenkin niin kovin lyhyt - n. 10-15 cm korkea - ettei se juurikaan kannata suurta niittyä kuvatessa. Järjestelmäkamerasta löytyisi kuvanvakaaja - pokkarissamme sellaista ei ole. 


Niityn petolajistoa. Istutimme jonkin verran niittymme sekaan loppukesästä kukkivaa auringonkukkaa. Tämä kuva on otettu normaalisäädöillä - ei osaväritehoteella. 



Ampiaiset ovat olleet elokuussa äkäisiä ja niitä on paljon - etenkin karhunvatukkoiden, vadelmien ja muiden marjojen kimpussa. Arviolta kolmannes sadosta menee tänä vuonna 'parempiin suihin'. 


1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia! Kannatan myös tuota ei-kilpavarustelulle-meininkiä tässäkin asiassa.

    VastaaPoista