tiistai 12. elokuuta 2014

Pihakiveyksen uudistaminen

Talomme edustalla komeilevan pihapolun reunimmaiset laatat näyttivät keväällä lumen alta paljastuttuaan hieman siltä, kuin ne olisi tehty rakennustyömaalta hamstratuista jämäpaloista. Keskellä oli kaksi kohtuullisen siistiä riviä laattoja, mutta sivuilla vain puolikkaat. 

Kesäkuussa päätimme tehdä asialle jotakin. Iskettyämme lapiolla kovaa nurmea pois laattojen sivuista olimmekin saamassa aivan 'uuden' pihapolun! 

Kaivoimme ruohon lapiolla pois laattojen sivuista, jotta saisimme tasaisen jäljen. Työlästä ja hidasta. 

Lopuksi nyhdin koko polun pituudelta niin käsin kuin ruuvimeisselinkin avulla laattojen väleissä kasvavia ruohotupsuja ja voikukkia pois (siihen olisi ollut olemassa oma työkalunsa, mutta jätimme ostamatta, koska käyttö olisi ollut kuitenkin vähäistä). Vielä työläämpää ja hitaampaa. Mutta olihan se sen arvoista!  


Jopa pihapolun edusta oli aivan ruohottunut. Alla on vanhaa hiekkapihaa. Ruoho lähti pihakiveyksen reunoilta irti paksuna mattona. Oikealla puhdistettu polku. 



Raivasin kivi kiveltä sormien sekä ruuvimeiselin avulla ruohotupsuja laattojen väleistä pois. Olisikohan ollut parin tunnin homma...







Upouusi, hieno pihapolkumme! Raivasimme myös ruohottuneen edustan - alta kun löytyi hienoa pihahiekkaa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti