keskiviikko 13. elokuuta 2014

...ja marjoista mehuksi!

Kirsikoiden lisäksi olemme ehtineet poimia karhunvatukkaa ja vadelmaa sekä puna- ja mustaviinimarjoja muutamia kymmeniä litroja.

Olemme tehneet lähes koko määrästä mehua vanhemmiltani lainassa olevalla, mainiolla Mehumaijalla. 


Karhunvatukat alkavat kypsyä kovaa tahtia. Niistä näkyvät olevan kiinnostuneita (ampiaisten lisäksi) myös  luteet.





Vadelmasta, karhunvatukasta, viinimarjoista (ja muutamista lehdistä) tulee ihan kelpo cocktail.



Olemme laittaneet yhteen mehumaijalliseen pussillisen sokeria. Teemme tosin hieman kirpeää mehua, joten suositeltava määrä voi olla makeampaa mehua haluavalle 1,5 pussia/ maijallinen.


Karhunvatukoista pakastamme luultavasti suurimman osan. ....niitä tuleekin pensaisiin sen verran kiitettävä määrä, että pitää hankkia isompi pakastin!



Viinimarjamehua keittymässä. 




3 kommenttia:

  1. Sato näyttää tosi hyvälle. Meillä on myös saatu säilöminen alulle tällä viikolla. Ja sitähän sitten riittää myöhään syksyyn.

    VastaaPoista
  2. Kiitos marjoista, tytöt söi pienemmän rasiallisen jo! T. Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä, että menivät parempiin suihin :). Ajateltiin, että ovat ehkä parempia kuin karkit - tai no, ainakin tällä kertaa :)

      Poista